PESTA PULAU PINANG 2016

Pesta Pulau Pinang

Pesta Pulau PinangPesta Pulau Pinang 2016 kini muncul lagi. Eloklah sangat , kena pada masanya, time-time masa cuti sekolah. Ibu bapa bolehlah membawa anak-anak ke pesta ini. Bagi pelancong yang ke Pulau Pinang, jangan lepaskan peluang ini.









Tema pesta pada tahun ini  Alam Flora dan Fauna. Pesta 2016 ini akan membawakan pengalaman fantasi kepada Si Cilik (Anak-anak) anda ke Alam Flora dan Fauna. Pendedahan awal & Pendidikan kanak-kanak boleh diadaptasi di tapak pesta sempena 50 tahun Pesta Pulau Pinang.


Maklumat Waktu Operasi :

26 Nov - 1 Dis 2016 : 6.00 pm -11.00 pm
02 Dis - 31 Dis 2016 : 6.00 pm -11.30 pm *

*Jumaat, Sabtu, Ahad & Cuti Umum :
 5.30 pm - 12.00 am

(*Tertakluk kepada perubahan dari masa ke semasa)


Harga Tiket :

Dewasa : RM3.00
Kanak-kanak : RM1.00





Keperluan Asas juga Disediakan :

Surau, Gerai-gerai makanan/Food Truck & tandas untuk OKU.



JOM BERAMAI - RAMAI KE PESTA PULAU PINANG SEMPENA CUTI SEKOLAH NI.

Info lanjut :

Facebook : Pesta Pulau Pinang
Pesta Pulau Pinang
Pesta Pulau Pinang 




DAPATKAN TIKET FREE KE SUNWAY LAGON --> KLIK DI SINI
PROMO CELEBRITYLASS --> KLIK DI SINI
*********************************************************
Jom Celik Emas ->> Klik Sini.
Untuk keselesaan perjalanan anda, jadikan CelebrityLass peneman anda untuk kesegaran anda sepanjang masa. Hubungi 019668244 untuk maklumat lanjut
**********************************************************
 


SUNWAY LAGOON: SELFIE & WIN CONTEST


SELFIE & WIN CONTEST :SUNWAY LAGOON

BERSAMA #CELEBRITYLASS

TARIKH TUTUP : 

31 JANUARI 2017

 

 

Syarat Penyertaan :

Pelanggan  hanya perlu hantar selfie bersama CL yang mempunyai sticker  bernombor ke 

019 8888 313

(Ikut arahan pada sticker) 


Hanya pelanggan yang membeli CL yang tertera sticker bernombor layak untuk menyertai contest ini.


10 orang pelanggan yang bertuah akan layak mendapat TIKET masuk ke Sunway Lagoon.

Contact us :

sharimah (0192668244)

instagram:@celebritylass_pakar_bau

 

 

ANNOUNCEMENT BEST SEMPENA CUTI SEKOLAH : PELUANG MENJANA PENDAPATAN




Sebulan lagi, tahun 2017 akan muncul. Kenaikan harga barang juga makin naik dari masa ke semasa, dari setahun ke setahun.


Kini, HQ Celebritylass telah membuka peluang perniagaan kepada semua untuk bersama -sama family CELEBRITYLASS yang awesome.

PROMO AGEN CELEBRITYLASS 

Tarikh tutup : 31 Disember 2016

 

BAGAIMANA CARANYA

YURAN PENDAFTARAN : RM230.00 

 

Agen akan dapat :

GROUP SUPPORT,  MARKETING TOOLS, REWARD BULANAN DAN TESTIMONI POWER

 

3 BOTOL CELEBRITYLASS (50) ML + FREE 6 BOTOL Mini (5ML) 

*Harga jualan sebotol 50ml (RM75.00(s.m)/85.00 (s.s)

 

10 BOTOL  Mini CL (5ml) 

*Harga jualan sebotol RM15.00

 

Contact :

sharimah (0192668244)

Instagram : @celebritylass_pakar_bau

 

Info Celebritylass ---> Klik Di sini

Testimoni Celebritylass--> Klik Di sini 

 




PROMO CELEBRITYLASS KEMBALI LAGI

Berita baik untuk semua


PROMO CELEBRITYLASS KEMBALI LAGI.



Dengan pembelian 1 botol CL (50 ML) , 
akan dapat 2 botol trial (5ml) yang berharga RM30.00
Kos penghantaran : Percuma


 Hubungi : 0192668244 untuk maklumat lanjut.


Info Celebritylass-> Klik Disini

*********************************************************
Jom Celik Emas ->> Klik Sini.
Untuk keselesaan perjalanan anda, jadikan CelebrityLass peneman anda untuk kesegaran anda sepanjang masa. Hubungi 019668244 untuk maklumat lanjut
**********************************************************
 







INGIN BELI ASET TETAPI TIDAK MAMPU? BAGAIMANA CARANYA


Tahukan anda ?

"Jika kita terus menerus tidak kisah dgn kenaikan harga emas sampai bila-bila kita tidak dapat simpan aset keluarga dan anak"

 *3 Aset Hari Ini* 

 

RUMAH

Mampu beli rumah harga kos rendah RM80k sekaligus?

Harga rumah juga saban tahun makin meningkat.

TANAH

Mampu ke beli tanah 1/4 ekar RM50k sekaligus sekarang?

Harga tanah juga semakin meningkat.

 

 

 

 EMAS

Emas mampu beli 1g dengan harga Rm200++. 

Harga emas juga semakin meningkat. 

 

 

 

Kesimpulannya  emas adalah kemampuan kita pada hari ini sebab boleh dibeli sedikit demi sedikit..
Cukup 50g atau 100g boleh dipajak sbg deposit rumah ataupun tanah.Emas simpanan terbaik masa depan.



Nak mulakan dengan simpanan aset emas? Boleh hubungi saya . 





*********************************************************
Jom Celik Emas ->> Klik Sini.
Untuk keselesaan perjalanan anda, jadikan CelebrityLass peneman anda untuk kesegaran anda sepanjang masa. Hubungi 019668244 untuk maklumat lanjut
**********************************************************

ANTARA PANDUAN MENGESAN EMAS PALSU



Lagi Tips Untuk Mengesan Emas Palsu (916)

Pakai barang kemas itu sekurang-kurangnya sehari. Kalau kita dapat sebarang tanda pada kulit atau perubahan warna, emas itu mungkin palsu.

Cucukkan jarum dengan lembut pada emas yg ingin diuji. Jika jarum tidak patah, emas kita mungkin tulen kerana emas bersifat lembut

 Letakkan barang kemas hampir kepada magnet, emas tulen tidak mempunyai sebarangsifat tarikan magnet. Petua ini sesuai untuk emas BESAR dan TEBAL seperti jongkong emas . Jika kita rasa barang kemas seperti melekat pada magnet berkenaan, ia adalah palsu.

Kalau barang kita berupa rantai atau gelang boleh diputar, DENGAN LEMBUT dan PERLAHAN cuba pulas barang kemas itu. Ia seakan-akanboleh diputar tetapi jangan gunakan tenaga yang banyak kerana ia boleh putus. Cuma rasakan saja, ia keras atau lembut (tidak berkesan pada emas 14 karat ke bawah)

Cuba tengok pada CANGKUK atau PENYAMBUNG EMAS, kualiti emas ditanda seperti 999, 916 dan sbagainya. Ada juga bentuk seperti gambarajah orang berlari dan bentuk rumah sebagai tanda kualiti emas.Kebiasaanya emas ini di jual oleh peniaga Cina.

Jika ditandai seperti GP (Gold Plated-Saduran Emas) atau ZGP (Zhulian), ia bermaksud emas celup. Tanda bertindan atau banyak berkemungkinan adalah PALSU.

Kalau anda tidak sayang pada emas anda, cuba toreh ia pada batu hitam berkali-kali. Lihat sama ada warna emas bertukar kepada putih berkilat seperti warna perak atau kekal. Hanya 2 logam yang menghasilkan torehan kuning iaitu emas & tembaga. Emas putih pun menghasilkan torehan warna kuning.

 Emas tidak mempunyai bau. Cuba gosok emas anda pada seluar jeans sehingga panas & dapatkan baunya. Jika besi, baunya seakan bau ferum (bau ikan), emas tidak punyai bau.

Jika ia JONGKONG yg ditulis berat padanya, sila timbang beratnya skali lg, MESTI TEPAT bacaan. Biasanya, jongkong palsu tidak mempunyai berat tertera kerana pembuat emas palsu cenderung menggunakan bekas bentuk emas tulen namun, menggunakan logam lain. Emas adalah logam paling padu dan tiada logam lain mempunyai berat sama seperti emas dalam saiz sama.

Pernah tengok filem koboi..? Cara mereka menguji ketulenan emas adalah menggigit emas untuk mengesah ketulenannya. Ia mungkin sedikit fiksyen namun cara ini betul. Sifat emas tulen lembut dan apabila cuba menggigit, ada sedikit rasa lembut dan tidak keras tidak seperti anda gigit batang paip. Yang penting, PASTIKAN GIGI ANDA ADA DAN CUKUP KUAT ya





*********************************************************
Jom Celik Emas ->> Klik Sini.
Untuk keselesaan perjalanan anda, jadikan CelebrityLass peneman anda untuk kesegaran anda sepanjang masa. Hubungi 019668244 untuk maklumat lanjut
**********************************************************

DISKAUN BARANG BABY SEHINGGA 80%


Lazada akan mengadakan BIG BABY FAIR yang akan menawarkan potongan harga yang menarik  t untuk barangan dan keperluan bayi. Nikmati potongan harga sehingga 80% termasuk lampin pakai buang.

Tawaran ini akan bermula dari 27 Oktober hingga 31 Oktober 2016.


Jangan lepaskan peluang untuk menikmati tawaran lumayan ini.


http://ho.lazada.com.my/SHIRYl




FAQ : BAU BADAN HILANG SELAMANYA BILA GUNA CL




Ini adalah antara soalan yang sering ditanya oleh pelanggan kami.

Adakah Bau Badan Akan Hilang Selamanya Apabila Menggunakan Celebritylass atau CL?
Jawapannya seperti berikut:

Kebanyakkan pelanggan kami berjaya hilangkan bau badan mereka yang kurang menyenangkan. #CelebrityLass meng-neutral semula badan anda sebab itulah bila pakai CL peluh tidak berbau masam.

#Celebritylass juga membuatkan ramai pelanggan kami tidak berbau lagi untuk selamanya, tiada bau badan tapi nak pakai juga CL. Bertapa magicnya #CLGoActiv ni


Order pantas -->0192668244

2 FORMULA MENYIMPAN : PILIH DENGAN BIJAK


Celik Emas, Rahsia Emas, Tips Kewangan 


Apa pendapat anda tentang dua formula utk menyimpan wang, untuk memudahkan kita namakannya sebagai FORMULA A dan FORMULA B. Kita target bermula tahun 2015 dan berakhir pada tahun 2020 (simpanan selama 5 tahun).

FORMULA A
Setiap bulan kita target menyimpan sebanyak RM200 sebulan.

RM200 x 12 = RM2,400
RM2,400 x 5 = RM12,000

FORMULA B
Setiap bulan target tukar duit kepada 1 gram emas (harga emas sekitar RM150-200 dan harga ini akan terus meningkat dari tahun ke tahun)

1g x 12 = 12g
12g x 5 = 60g
Pada tahun 2020, emas dijangka cecah RM503/gram
60g x RM503 = RM30,180

Agak-agaknya, simpanan dalam bentuk mana yang paling untung? Wang fiat ataupun wang emas? Kedua-duanya adalah simpanan. Simpanan wang fiat semakin lama disimpan, nilainya semakin susut dimakan inflasi. Emas fizikal semakin lama disimpan, semakin tinggi pula nilainya (zero inflasi).
Agak-agaknya berapa ramai yang boleh menyimpan RM30k dalam masa 5 tahun? Tak mustahil.
Tapi jarang jumpa. Saya jamin ada yg simpan tapi tak lama. Mesti guna duit tu utk tujuan lain. Jadi susut lagilah duit di dalam akaun bank. Simpan, guna. Simpan, guna. Kalau simpan emas ni rasa sayang nak jual balik (melainkan dalam keadaan terdesak) sebab harga emas makin mahal bila nak beli balik.

Fikir-fikirkan. Masih belum terlambat untuk bermula.

0192668244
PowerGold Consultant





*********************************************************
Jom Celik Emas ->> Klik Sini.
Untuk keselesaan perjalanan anda, jadikan CelebrityLass peneman anda untuk kesegaran anda sepanjang masa. Hubungi 019668244 untuk maklumat lanjut
**********************************************************
 

SERUM RAMBUT : NURUL GOLD VEGEOIL




KELEBIHAN SERUM NURUL GOLD VEGEOIL

Merawat masalah rambut gugur dan kelemumur
Rambut hampir botak..tumbuh rambut lebat..
Dapat memiliki Jambang misai untuk lelaki
Melebatkan kening dan bulu mata..
Amat sesuai diguna pakai dari baby seawal usia 2 bulan hingga dewasa..

 Diformulasikan Dari :

Minyak Zaitun Dan Minyak Bunga Matahari
(Menbantu Pertumbuhan Dan Menyihatkan Rambut)

Sayuran Yang Kaya Zat Besi
(Membantu Menguatkan Akar Rambut)
Bauan Epal
(Memberi Aromaterapi Untuk Hilangkan Stress Dan Menyejukkan Kulit Kepala




Hubungi 0192668244 untuk pertanyaan/tempahan

PELUH DAN BERBAU? RASA TIDAK SELESA?



PELUH BERBAU .

Kenapa peluh kita berbau?

Banyak faktor sebenarnya. Antaranya adalah cuaca, corak pemakanan, perubahan hormon, aktiviti harian, dan juga  obesiti.

bau peluhSesiapa yang tidak mempunyai masalah ini adalah termasuk dalam golongan yang beruntung. Tidak perlu pening dan rasa selesa apabila berada di khalayak ramai.

Namun, tidak semua orang bernasib baik.  Kadang-kadang ia berpeluh tanpa dapat dikawal dan ia semestinya amat memalukan dan merimaskan. Apatah lagi apabila peluh itu pula cepat berbau.

Kini #celebritylass muncul di pasaran untuk membantu orang-orang seperti begini.
bau badan#celebritylass adalah produk terkini yang semakin dikenali ramai sebagai produk menghilangkan bau badan dengan amat pantas dan selamat digunakan.
Diperbuat dari 100% bahan semulajadi terdiri dari herba2 terpilih, tawas, air suling dan pati mawar. Semestinya produk buatan Muslim.
peluh bau badanSelain bersifat meneutralkan bau peluh, #celebritylass turut mampu mencerahkan kembali pelipat-pelipat badan yang gelap akibat pemakaian deodorant dan produk-produk kosmetik yang lain
Sangat selesa dipakai, tidak melekit dan tidak meninggalkan kesan kuning pada baju

✅1 BOTOL 50ML TAHAN SELAMA 2 BULAN-3 BULAN

Order Pantas Dan Info Lanjut : 0192668244

POWER GOLD : SYARIKAT MAMPU BELI BALIK EMAS?

Soalan Ahli

Bayangkan nanti bila ramai yang menjual semula emas kepada syarikat, adakah syarikat mampu menampung dalam jumlah yang sangat besar untuk membelinya ketika paras harga emas yang sangat tinggi ketika itu?




Jawapan :
Syarikat mampu beli kerana syarikat ada end product iaitu barang kemas.
Jadi emas banyak-banyak pun syarikat akan tukar jadi barang kemas. Boleh dapat duit untuk bayar pada ahli dan beli emas-emas anda. Sebab konsepnya ada emas mesti ada duit. Ada duit belum tentu ada emas.
Bila syarikat ada buat urus niaga, stok barang akan bertukar ganti bukan hanya pusing macam sistem pooling yang anda bayangkan.

Nak tau syarikat itu kukuh atau tak, dia ada end product.Banyak macam mana pun jongkong emas, ia perlu ditukar kepada barang kemas jugak bila sampi masanya.
 Sebab barang kemas adalah item dagangan dan emas adalah item simpanan.

MASALAH RAMBUT : AKU DAN VEGEOIL

Ha ni nak citer sikit..tetiba tajuk tentang rambut. Actually, selama ni memang ada sedikit masalah rambut gatal, kelemumur dan juga beruban..(tak taulah kut-kut faktor umur). Selama ni, memang biar ja...kalau rajin, pergilah salon untuk buat treatment. Tapi, nanti jadi balik...shampoo pun tak taulah nak cakap macam mana.

Sampai satu masa, serach lah petua untuk merawat rambut secara tradisional..memanglah jumpa, cuma satu soalan kat diri sendiri..rajin ka nak buat..hehehhee. Last-last sekali terjumpalah produk ni..namanya NURUL GOLD VEGEOIL. Mula-mula tengok, terus terpikat, tapi disebabkan kena tunggu gaji, jadi tunggulah sat.  Sampailah minggu lepas. Minggu lepas terus order . Now, produk dah gunapakai. Memang best. pakai sekali ja, rambut dah lembut, gatal dan kelemumur pun dah kurang, cuma nak tengok result yang beruban ja.

 INFO LANJUT --->KLIK DI SINI

Ni rupa produknya. Kalau ada yang berminat untuk cuba , bolehlah contact saya di  SINI








CARA-CARA MENGENAL PASTI EMAS 916

Sumber Gambar : Google
Apabila memberi barang kemas, kita pasti akan tengok tulisan 916 pada barang kemas tersebut. Tapi tahukah anda bahawa Cop 916 tidak semesti nya emas 916 .

Senario seperti di bawah pernah  berlaku .
  
Kak Siti antara peminat emas. Dia ke kedai emas yang berhampiran untuk membeli rantai tangan emas . Sampai dirumah, kak siti pun memakai dengan penuh bergaya. Selepas setahun,
Kak Siti perasan warna emas pada rantai tangan semakin pudar. Kak Siti rasa tidak sedap hati lantas beliau membawa barang  kemas beliau ke kedai tersebut. Malang buat Kak Siti, kedai tersebut telah menutup operasi nya. 

Berdasarkan senario Kak Siti terdapat dua kemungkinan barang  kemas Kak Siti semakin pudar.

Kemungkinan Pertama 

Kak Siti kerap pakai sehingga emas tersebut hilang kilauan nya. Jika kemungkinan ini, rantai tangan tersebut sudah mula kotor dan berdaki. Kak siti boleh sahaja merendamkan barang kemas dengan air suam bersama beberapa titis sunlight untuk memcuci semula kotoran. Kemudian lap dengan kain lembut atau Kak Siti boleh ke kedai emas yang lain untuk cuci, polish dan sadur semula..


Kemungkinan Kedua.

Barang kemas Kak Siti palsu. Uji barang kemas dengan magnet barang kemas. Jika melekat ada kemungkinan emas palsu. Jika tidak melekat, Kak Siti boleh tengok cop pada rantai tangan.Jika 916 GL - 916 GP - 916 GZ - 916 GK, confirm bukan emas tulen walaupun barang kemas tersebut tidak melekat pada magnet.
Kod yang dipapar diatas adalah merujuk seperti di bawah :
916 GL - GOLD LAYER
916 GP - GOLD PLATED
916 GZ -  GOLD ZHULIAN
916 GK - GOLD KOREA...*
Semua ada cop 916, tetapi dah jelas kod-kod tersebut utk barang kemas bukan tulen.

Utuk hasil ujian kepastian pergi ke cawangan arrhanu yg berdekatan yang pasti lebih memuaskan hati.


Sumber : Power Gold.