Australia : Hari Terakhir di Bumi Australia

Dah lama tinggal  kisah Australia, tak habih lagi penutup rupanya.

Hari terakhir ni, kami di bawa mengunjungi ke Sovereign Hill. memang luas, ala-ala perkampungan cow boy gitu. Kalau nak melawat satu per satu memang ambil masa. Memang lokasi yang sesuai untuk bergambar. Kami juga di bawa merasai suasana melombong emas. Gold Mine Barrat antara yang popular di sini. Carilah mr. Google untuk ketahui sejarahnya.

Jom layan gambar di Souverign Hill.

Di sini, anda juga akan merasai pengalaman berada di bawah lombong. Kami di bawa menaiki kenderaan seperti keretapi di bawah tanah. Sejuk dan gelap. Tidak terbayang, bagaimana orang-orang dulu melakukannya. Hampir setengah hari, kami berada di sini.

Destinasi seterusnya sepatutnya ialah pusat shopping untuk barangan branded. Heheh , lupa lah pulak nama apa..tapi memandangkan masa sudah suntuk dan ada yang keletihan dan juga perut lapar, kami terus buat keputusan untuk ke restoren blok M. Masing-masing nak makan sekali lagi , nak rasa enaknya resipi belado tuh sebelum pulang ke Malaysia.

Dah habis makan, kami terus ke airport Melbourne.  Sempatlah kami solat di airport. Alhamdulillah, ada juga disediakan surau untuk muslimin solat. 


Selamat Tinggal Melbourne.


*********************************************************************************
Nota kaki : Lambat sikit update last entri Melbourne, idea tak mai-mai.

********************************************************************************

*******************************************************************************
Untuk keselesaan perjalanan anda, jadikan CelebrityLass peneman anda untuk kesegaran anda sepanjang masa. Hubungi 019668244 untuk maklumat lanjut

*******************************************************************************

You Might Also Like

0 comments