EMAS IDEAL SEBAGAI SIMPANAN
Kenapa emas dikatakan adalah yang paling ideal untuk dijadikan simpanan. 

Emas merupakan salah satu aset yang ideal untuk SIMPANAN jangka panjang yang mudah dicairkan.  Simpan emas seolah-olah seperti  kita menyimpan duit tunai dalam bentuk yang lebih selamat nilainya. Jika kita perlukan duit, kita boleh kita boleh cagarkan di ar-rahnu untuk dapatkan pinjaman segera, atau terus jual untuk dapat duit on-the-spot.

Selain itu emas boleh dibeli dengan bermodal kecil. Emas aset yang bagus bagi sesiapa yang pekerjaannya sentiasa berpindah randah dan belum bersedia untuk membeli rumah .

Emas boleh dijadikan alternatif simpanan bagi mereka yang diisytihar bangkrap sebab emas adalah satu-satunya aset kewangan yang tiada dalam sistem kewangan. Pendek kata, tak siapa tahu berapa banyak emas  yang kita ada. Pihak bank tak boleh bekukan simpanan emas sebagaimana aset-aset kewangan yang lain.

Emas aset yang paling selamat dari sebarang ketidaktentuan ekonomi dan politik negara. Kalau berlaku huru-hara dan peperangan, pemilik emas boleh bawa kekayaannya ke mana sahaja dan mulakan hidup baru. Itulah kelebihan emas.


Jom Celik Emas ->> KlikSini

*******************************************************************************
Untuk keselesaan perjalanan anda, jadikan CelebrityLass peneman anda untuk kesegaran anda sepanjang masa. Hubungi 019668244 untuk maklumat lanjut

*******************************************************************************

You Might Also Like

0 comments