EMAS PUTIH vs EMAS KUNING

Emas kan warna kuning. Kenapa ada jugak yang warna putih??Gambar : Google
EMAS PUTIH
Emas putih terbuat dari bahan yang sama seperti emas kuning, tetapi dicampur dengan logam yang lain untuk memberikan warna perak. Sebuah cincin emas putih Carat 14 jumlahnya yang sama dari emas murni sebagai cincin emas kuning. Sepotong perhiasan tidak akan pernah menjadi emas murni kerana emas murni terlalu halus dan perisian untuk pembuatan. Itulah sebabnya perhiasan digabungkan dengan logam lain untuk menguatkan dan membuatnya tahan lama yang cukup untuk digunakan setiap hari sebagai perhiasan. Emas putih merupakan pilihan popular untuk cincin kahwin kerana mempunyai pandangan yang sama dan merasa logam sebagai lebih mahal dan mewah seperti platinum dan titanium.

Carian Google
EMAS KUNING 

Emas kuning digabung dengan tembaga dan  memberikannya warna kuning, sementara emas putih, yang biasanya digabungkan dengan paladium, dan perak untuk memberikan warna perak. Nikel digunakan untuk digunakan dalam emas putih di masa lalu, tetapi tidak lagi kerana ramai orang yang  alergi terhadap nikel pada kulit mereka.
Jom Celik Emas ->> KlikSini

*******************************************************************************
Untuk keselesaan perjalanan anda, jadikan CelebrityLass peneman anda untuk kesegaran anda sepanjang masa. Hubungi 019668244 untuk maklumat lanjut

*******************************************************************************

You Might Also Like

0 comments