Melbourne : Great Ocean Road

Hari ketiga, destinasi kami ialah Great Ocean Road. Perjalanan pergi sahaja dari Melbourne mengambil masa 4 jam. Memandangkan sepanjang hari kami akan berada di sana, jadi kami dah stand bye siap-siap bekalan makanan. Mujurlah, semalam Faizatul ada, jadi kami pi shopping makanan kat pasaraya. Dialah merangkap pegawai JAKIM kami kat sana, mana yang halal dan tidak..hehehehe


Twelve OpostlestLookout

Sepanjang perjalanan, apalagi tidur bangun, tidur bangun, sempatlah juga  menikmati pemandangan padang ragut dan  laut. Subhanallah, memang cantik sangat.  Apa yang paling menarik di Great Ocean Road ini ialah Twelve OpostlestLookout.  Subhanallah,cantik sangat. Terpana aku seketika. Ini baru dunia, tidak terbayang syurga nanti macam mana, Masa yang diperuntukkan untuk kami di sini sebenarnya hanyalah 1 jam sahaja. Memang  tak puaslah kan. Ini kekurangannya kalau datang dengan ejen berbanding back packer. 

Helipkopter juga ada bagi yang ingin melihat keseluruhan pemandangan. Tapi kena bersabarlah, sebab nak kena beratur panjang. Bayaran, kalau tak silap AUD300 untuk 15@10 minit.



















*******************************************************************************
Untuk keselesaan perjalanan anda, jadikan CelebrityLass peneman anda untuk kesegaran anda sepanjang masa. Hubungi 019668244  untuk maklumat lanjut
*******************************************************************************


Lihat Juga : Victoria Market

You Might Also Like

9 comments

  1. Assalam Sha...sis JM datang balas kunjunga ni

    BalasPadam
  2. memang cantik view di Twelve Opostlest ni...cuma sis JM je belum jejak lagi kaki ke sana...nth bila ada rezeki ke sana pulak....4 jam naik bas? jauh tu

    BalasPadam
    Balasan
    1. jari manis...haha, 4 jam jm..pergi saja..balik pun 4 jam...in shaa lah satu hari sampai..tapi memang cantik sangat

      Padam
  3. assalamualaikum cik sharimah,saya alia ,terima kasih kerana berkongsi info,seronok baca blog u,actually nk tnya cik sharimah pergi ke melbourne ambik pkj agent srkt mn yer?boleh x nk tahu..terima kasih

    BalasPadam
    Balasan
    1. ya memang amik pakej syarikat...

      Edward Lee
      PYO Travel (MY) Sdn Bhd
      016-92036665


      Padam
    2. Terima kasih cik journeyalia

      Padam