Sesat Di Kota Melbourne, Australia

Bagaimana boleh pulak sesat di Kota Melbourne. Alkisahnya selepas dari Pesta Tulip tuh, sepatutnya kami balik terus hotel. Tapi disebabkan masih awal, jadi kami minta driver untuk hantar ke Victoria Market. Nak survey barang dan nak shoppinglah konon. Balik hotel nanti  kami balik naik tram . Sebab stesen tram dekat ja ngan Victoria Market.








Konon-konon study habihlah pasai tram ni. Nak dijadikan cerita, hari tuh Victoria Market banyak yang dah tutup, jadi kami just cuci mata dan tanyalah time depa selalu meniaga, Maaflah, waktu tulih entri ni, dah lupa harinya. Jadi sebelum gi market, pastikan hari dan waktu yang diaorg bukak, karang tak pasai gigit jari. Dah pusing serba sikit, jadi kami pun nak balik hotel lah. Sampai kat stesen tram, mak aii dah pening pulak, tak tahu nak tram yang mana. Maps ada kat situ, tapi confius..hehehehe




Kami pun try jerlah naik ikut gerak hati. Lupalah nama stesen yang kami turun, ingatkan dah betul, rupa-rupanya salah. Hehehehe,sambil-sambil dok usha map, jumpalah rakyat Malaysia yang menetap kat sana. Kami tanyalah arah nak balik ke hotel kami. Dengan confident, ' Follow Me'. Kami pun ikut jerlah dia turun. Dia turun kami pun turun.Masa turun dia tanya kami stay hotel mana, kami cakap Batman Hotel.Sadisnya, dia pun blurr, finally, kami pun say TQ kat dia. Dan akhirnya , dia pun pergi. Bangunan dan jalan hampir sama. Sekali lagi kami menghadap map , tengah-tengah hadap, bahuku ditepuk orang. Wow, gembiranya, my friend , Faizatul. Uish tak sangka.
Tetiba rasalah bersalah kat dia, sebab janji nak contact dia , nak jumpa kat hotel ari ni. Tapi aku tak contact dan tak sangka dia datang. Dia kata lama tunggu aku kat hotel.huhu,I'm so sorry, Atul. Dia cakap tunggu lama sangat, dan bercadang nak balik. Masa dia nak balik, dia nampak macam aku dan group. Happy sangat.

Bila dia tanya dah makan ka belum, kami pun jawab lah memang nak makan lepas balik hotel, tapi tak balik2 lagi. Bila tanya nak makan apa, apalagi nasi lah kan. Itu yang dia bawa pergi restoren Block M, yang membuatkan aku jatuh cinta dengan resipi Ikan Belado...sedap ooo....

 
Destinasi seterusnya : Great Ocean Road


*******************************************************************************
Untuk keselesaan perjalanan anda, jadikan CelebrityLass peneman anda untuk kesegaran anda sepanjang masa. Hubungi 019668244  untuk maklumat lanjut
*******************************************************************************


You Might Also Like

5 comments

  1. assalamualaikum singgah petang http://jmbelog.blogspot.my/

    BalasPadam
  2. Assalamualaikum..wahh seronotnye pegi Melbourne. Saya dah lama teringin nak pegi, bukan untuk melancong semata-mata, tapi nak menetap kat sana. Hehe. Hopefully, angan-angan jadi kenyataan. And, seronok baca your story..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Fiza Aziz,

      Terima kasih. In Shaa Allah, satu hari akan menjadi kenyataan.Tapi memang best suasana kat sana. First time , gi macam dah jatuh cinta.

      Padam
  3. ahahaha hadoilah lawak pulak baca entri SESAT ni..org malaysia tu confident je ckp follow me dia pun tak tahu hadoi!

    BalasPadam
    Balasan
    1. JM, tu la pasal....tapi alhamdulillah, jumpa gak la jalan pulang

      Padam