Apakah Kebaikan Menabung Emas?


Kebaikan Menabung Emas terutamanya  adalah sepeti berikut :-

1. Emas yang disimpan akan menjadi milik anda dan dalam simpanan anda.
2. Harga emas stabil, anda boleh menjualnya bila-bila sahaja kerana ianya berkualiti 999.9.
3. Juga boleh menjadi LOAN SEGERA kerana anda boleh memajaknya bila-bila masa di Ar Rahnu dan kedai pajak berdekatan.
4. Apabila sudah banyak, anda boleh mencairkannya di kedai emas dan buat barang kemas dengan citarasa anda.
5. Emas mampu menjadi aset anda kerana jangkaan harga emas pada masa hadapan akan melambung tinggi. Jadi simpanlah dari sekarang.

Bagaimana emas dikata sbg penyimpan nilai?


 RM200 beli Beg . RM200 beli emas . 

Selepas 5 tahun, bagaimana harga emas dan bagaimana harga beg yg kita dah pakai? Seandainya tiada peningkatan nilai..emas (RM200) kita pada thn 2016 akan mengikut nilai RM200 juga pada tahun 2019 sekurang²nya. Bagaimana pula dengan beg? Jika RM200 tahun 2016 tentu pada tahun 2019 harganya di bawah RM200 .

Begitu juga dengan harga kereta. Dari anda membeli kereta yang mewah-mewah, lebih baik beli emas. Kerana nilai harga kereta akan turun dari masa ke semasa. Beli kereta cukuplah sekadar untuk keperluan sahaja.


Sebab itulah emas dikatakan sebagai penyimpan nilai yg baik.







*******************************************************************************
Untuk keselesaan perjalanan anda, jadikan CelebrityLass peneman anda untuk kesegaran anda sepanjang masa. Hubungi 019668244 untuk maklumat lanjut
*******************************************************************************

Australia : Hari Terakhir di Bumi Australia

Dah lama tinggal  kisah Australia ..tak habih lagi penutup rupanya.

Hari terkahir ni, kami di bawa mengunjungi ke Sovereign Hill. memang luas, ala-ala perkampungan cow boy gitu. Kalau nak melawat satu per satu memang ambil masa. Memang lokasi yang sesuai untuk bergambar. Kami juga di bawa merasai suasana melombong emas. Gold Mine Barrat antara yang popular di sini. Carilah mr. Google untuk ketahui sejarahnya.

Jom layan gambar di Souverign Hill.









Di sini, anda juga akan merasai pengalaman berada di bawah lombong. Kami di bawa menaiki kenderaan seperti keretapi di bawah tanah. Sejuk dan gelap. Tidak terbayang, bagaimana orang-orang dulu melakukannya. Hampir setengah hari, kami berada di sini.

Destinasi seterusnya sepatutnya ialah pusat shopping untuk barangan branded. Heheh , lupa lah pulak nama apa..tapi memandangkan masa sudah suntuk dan ada yang keletihan dan juga perut lapar, kami terus buat keputusan untuk ke restoren blok M. Masing-masing nak makan sekali lagi , nak rasa enaknya resipi belado tuh sebelum pulang ke Malaysia.

Dah habis makan, kami terus ke airport Melbourne.  Sempatlah kami solat di airport. Alhamdulillah, ada juga disediakan surau untuk muslimin solat. 


Selamat Tinggal Melbourne.


*********************************************************************************
Nota kaki : Lambat sikit update last entri Melbourne, idea tak mai-mai.

********************************************************************************





*******************************************************************************
Untuk keselesaan perjalanan anda, jadikan CelebrityLass peneman anda untuk kesegaran anda sepanjang masa. Hubungi 019668244 untuk maklumat lanjut

*******************************************************************************

Produk Hilang Bau Badan :Kenapa Saya Pilih CelebrityLass

CelebrityLass (CL) merupakan alternatif terbaik dalam menghilangkan bau badan walaupun anda menjalani rutin harian aktif sepanjang hari.
.
Kenapa saya suka CL ni?

Sudah semestinya saya suka. Saya suka #celebritylasskerana ia  banyak membantu saya.
Sekarang saya  tidak perlu lagi pakai deodoran yg melekit malah buat badan saya tak selesa bila berpeluh. saya tidak perlu risau lagi masalah kekotoran kuning keras melekat di bahagian bawah lengan baju.
.
Apa kelebihan CL ni?


CL boleh menghilangkan bau pada bahagian badan sepantas 3 saat dan badan akan kekal segar 24 jam walaupun dengan penggunaan sekali sehari sahaja. Amat menjimatkan.
.
Selamat digunakan, bersifat antiseptik dapat menghalang pembiakan bakteria dan sesuai dipakai oleh setiap lapisan umur tanpa mengira jantina.
.
Kalau anda seorang kaki travel sgt membantu mudah dibawa ke mana sahaja dan boleh dikongsi seisi keluarga jimat dan berbaloi-baloi.


Jom lihat testimoni-testimoni.
-->Testimoni CelebrityLass




*******************************************************************************
Untuk keselesaan perjalanan anda, jadikan CelebrityLass peneman anda untuk kesegaran anda sepanjang masa. Hubungi 019668244 untuk maklumat lanjut

*******************************************************************************

KENAPA EMAS POWER GOLD

LIMA SEBAB UTAMA KENAPA SAYA TERTARIK DENGAN POWERGOLD

1 - PRODUK EMAS

Satu dunia kenal emas, suka emas dan ingin memiliki emas, jadi prospek amat meluas, tak perlu panjang lebar untuk buat marketing. Produk HOT powergold adalah goldbar 999.9 (1gram) yang susah nak kita cari. Bukan semua kedai emas ada jual, kalau ada pun harga sangat mahal. Dengan berat 1gram ini amat mudah untuk dimiliki dan mudah untuk dijual jika kita suka berniaga.

2 - HARGA

Biasanya program yang ada plan network ni harga produknya mahal berganda2, tapi harga produk powergold terbukti lebih murah dari harga pasaran. Orang biasa-biasa pun berminat join untuk saving. Biasanya kalau buat program network ni kena cari geng² yang suka network je, tapi kat Powergold semua golongan boleh join seperti golongan yg suka saving, trading dan networking.

Siapapun adalah prospek kita termasuk yang paling dekat dengan kita seperti adik beradik kita sendiri.

3 - KILANG SENDIRI

Powergold adalah anak syarikat pada Amethyst Gold Creation yang dah lebih 12 tahun trading emas.

Pengalaman syarikat sudah lama dalam urusniaga emas dipercayai menjadikan susah untuk lain-lain syarikat meniru dan lawan harga. Dengan itu kurang atau tiada langsung saingan buat masa ini.

4 - ADA BONUS PENCEN

Bonus pencen ni bonus dari belian ulangan ahli dari network kita, kita overiding sehingga 5 level, bonus ini kecil tetapi semakin naik dari bulan ke bulan.Jika rajin usaha tak ada masalah untuk dapat 4-5 angka sebulan dari bonus ini. Kenapa bonus ini is the best? 


Contoh, jika network kita dah tak berkembang tetapi selagi ahli di rangkaian kita membeli maka income akan berterusan.Kenapa mereka akan terus membeli?
  • Kerana kadar harga jual beli (spread) emas powergold TERBAIK!!
  • Kerana harga yang tidak ditawarkan oleh kedai emas dan lain-lain syarikat.
  • Kerana stokis yg terdapat di seluruh negara menjadikan stok senang dibeli dan dijual balik.

Adakah kita rugi maintain membeli emas untuk simpanan? fikir-fikirkan.

5 - SYARIKAT DAN KILANG 100% MILIK BUMIPUTRA
Sokonglah produk keluaran bumiputra dan usahawan bumiputra.


KESIMPULAN

Boleh dikatakan Powergold adalah satu²nya program yang terlengkap pada masa ini, cuma masih ramai yang keliru dengan Powergold antara program investment (Skim Cepat Kaya) atau program perniagaan emas sebenar.






*******************************************************************************
Untuk keselesaan perjalanan anda, jadikan CelebrityLass peneman anda untuk kesegaran anda sepanjang masa. Hubungi 019668244 untuk maklumat lanjut

*******************************************************************************

Masalah Kaki Berbau

Sekitar 10-15% orang memiliki kaki berbau. .
Anda tergolong dari golongan tersebut?
Golongan ini mempunyai kadar pengeluaran peluh yang berlebihan di bahagian kaki.
Masalah kaki berbau terjadi kerana bakteria dan peluh di kaki anda. .
Anda bayangkan...
Kaki anda tersimpan di tempat gelap, hangat dan lembab, ini boleh memelihara bakteria yg menyebabkan punca bau busuk.
.
Memakai stokin tidak membantu mencegah pembiakan bakteria ini.
.
Kelembapan di kaki yg menjadikan bakteria jenis tertentu seperti Micrococcus sedentarius, yang menimbulkan bau seperti bau belerang. .
Selalunya masalah ini timbul dari genetik.
.
Sentiasa basuh kaki dan tukar stokin adalah cara untuk mengatasi masalah ini. Dan tidak mengambil makanan yang boleh menyebabkan bau badan.
.
Yang paling penting, sapu celebritylass, sebelum anda mengamalkan cara di atas ☝. .
Dijamin bau kaki hilang dalam 3 saat sahaja.


*******************************************************************************
Untuk keselesaan perjalanan anda, jadikan CelebrityLass peneman anda untuk kesegaran anda sepanjang masa. Hubungi 019668244  untuk maklumat lanjut
*******************************************************************************




PETUA BERSIHKAN BARANG KEMAS

Boleh cuba mana-mana cara berikut.

AIR SUAM
Rendam barang kemas ke dalam air suam selama sejam. Berus dengan berus gigi & ubat gigi. Bilas bersih & rendam dalam air selama beberapa jam. Sejatkan di atas kain kering.

AIR SUAM & ASAM GELUGOR
Rendam barang kemas ke dalam air suam dengan beberapa keping asam gelugor (asam keping). Biarkan selama 4 jam. Bilas dengan air bersih & sejatkan di atas kain kering.

AIR ASAM JAWA & JUS LIMAU NIPIS

Campurkan air asam jawa dengan jus limau nipis. Kemudian masukkan barang kemas dan rendam semalaman. Bilas dengan air bersih & lihatlah hasilnya.

TEH CINA

Rendam teh cina semalaman. Kemudian masukkan barang kemas & rendam semalaman. Bilas dengan air bersih & lihatlah hasilnya.
Selamat Mencuba.



*******************************************************************************
Untuk keselesaan perjalanan anda, jadikan CelebrityLass peneman anda untuk kesegaran anda sepanjang masa. Hubungi 019668244  untuk maklumat lanjut
*******************************************************************************