Kenduri , kenduri, kenduri

Cerita Asal : Team Celeberity Lass
Edited by : Sharimah Binti Yahya
Gambar : Team Celeberity Lass

Kenduri. kenduri. kenduri
======================
Wah!! bestnya. Cuti sekolah datang lagi..Biasalah musim cuti ni bermakna musim org kahwin kan. Jemputan banyaklah yang dapat, baik dari kenalan atau saudara mara.  Bila sebut tentang kenduri, pasti ada yang pernah mempunyai pengalaman seperti dibawah kan. Alkisahnya..
***************************************************************************************************************

Semalam saya ke rumah kenduri kawan. Tak pernah pergi, jadi terpaksalah ikut peta yang dicetak atas kad. Ale-ale pusing hampir satu taman tu tak jugak jumpa rumah kenduri. Pelik pulak. Masa tu dah mula gelabah dan penat. Cuaca pulak panas, maklumlah tenghari maka badan pun mulalah berpeluh.
Akhirnya, apa yang berlaku. Rupa-rupanya tersilap tengok kad. salah alamat. Alamat taman lain  teapi pergi ke taman lain. Maklumlah musim kenduri, bunga manggar untuk ke simpang pun banyaklah kan. Taman pula berdekatan. Sebelah menyebelah. Moral of story, perhati betul alamat rumah kenduri tuh 
ya.

Selalunya kalau pergi rumah kenduri, mesti pakai lawa-lawa. Siap berselendang lagi. Alahai badan sudah berpeluh. Terpaksalah cium ketiak dulu. Nak jumpa ramai orang termasuk rakan-rakan yang dah lama tak jumpa kan. Tak best kan kalau badan kita berbau.
Alhamdulillah, nasib baik okay. Ini yang membuatkan saya sayang pada CELEBERITY LASS. 

*******************************************************************************************************************
bau Badan



Ada yang pernah mengalami situasi sebegini.  Apabila berpeluh rasa melekit tak ? Berbau atau tidak?
Jika ya, cubalah guna CELEBERITY LASS. Belum cuba kita belum tahu, 
CELEBERITY LASS tu apa?
CELEBERITY LASS  ni pakar hilangkan bau badan sepantas 3 saat.



Bau badan
Tanpa bahan kimia.
Tidak melekit.
Selamat digunakan.
Cuma picit-->> gosok -->> bilas
Melindungi bau badan sehingga 24 jam walaupun berpeluh.

















Testimoni Produk -->
https://www.facebook.com/media/set/?et=a.876588152386072.1073741869.670455466332676&type=1





Singapore

Kali ni nak bercerita tentang percutian dan perjalanan ke Singapura dari 21 Jun 2012 hingga 24 Jun 2012.
Pergi kali ni memang tak amik pakej, pergi sendiri. Rombongan kali ni terdiri dari tiga orang sahaja iaitu aku, Mizul dan kak Ros (kawan Mizul). Pada hari kedua  tambah lagi sorang iaitu Ijoi (pemandu pelancong kami secara tak rasmi). Kami menggunakan bas dan MRT  sepanjang perjalanan ke sana.

Hari Pertama
Bertolak dari Lapangan Terbang  Pulau Pinang ke Johor pada pukul 10.40 malam dan bermalam di Johor. Kalau ikutkan flight kami petang tapi biasalah Air Asia, reschedule flight.

Hari Kedua
Perjalanan kami sebenarnya bermula pada hari kedua dari check point Johor. Hari pertama ni, kami merancang  ke USS (dinasihatkan sesiapa yang hendak ke USS, lebih baik pergi pada hari  biasa, jangan lupa semak juga samada masa tuh, time Singapore cuti sekolah atau tidak. Ini bagi mengurangkan kesesakan untuk beratur). Dari sini naik bas causeway (warna kuning) terus ke Jurong . Sampai di Jurong, amik MRT dan turun di Outram Park. Di sini tukar, amik MRT North East Line (NSE) ke stesen Harbour Front . Kemudian di Level 3, Vivo City amik Sentosa monoreal untuk ke Sentosa Island. Turun jer dari stesen sentosa monoreal, sebelah kanan, terus menuju ke USS. Jangan lupa beratur untuk membeli tiket masuk. Sekiranya pergi waktu sesak, lebih baik booking terlebih dulu, dan kalau ada budget lebih, bolehlah amik tiket express. Tiket waktu kami pergi ni lebih kurang RM150.00. Memang best masuk sini, tidak merugikan. Anggaran masa adalah sehari  untuk menghabiskan masa di sini. Jadi bagi sesiapa yang ingin round Sentosa Island, dinasihatkan untuk tambah satu hari. Kalau tidak, tak puas untuk jalan-jalan, kena berkejar-kejar masa pulak.(Maklumlah menginap di Johor, jadi perlu berkejar masa untuk masuk ke Malaysia).

Universal studio
Universal Studio

Singapura
Mesir

Singapura
Far Far Away Palace




Hari Ketiga
@Kg Bugis
Route MRT : Jurong East Station -> Bugis Station


Kg. Bugis

Hari ini kami ditemani oleh Ijoi (kawan kak Ros). Tempat pertama kami lawati ialah Kg. Bugis. Disinilah terletaknya masjid nasional singapura. Kebetulan semasa kami sampai, ada majlis akad nikah. So, bolehlah tengok sat, tak banyak beza pun dengan Malaysia.Yerlah satu agama kan, selalunyer yang membezakan adalah adat.
Singapura
Masjid








Kat sini jangan lupa untuk singgah di satu kedai makan (ala-ala mamak, terlupa pulak nama kedai tuh). Memang best murtabaknyer. Cenderamata boleh juga dibeli disini, tapi kalau nak lagi murah, lebih baik beli di China Town.
















@Orchad
Route MRT : Bugis -> Raffles Place - Tukar station, amik North South Line (NSE) ke Orchad

Seterusnya perjalanan kami bersambung ke Kandahar Street dan Orchard . Di Kandahar tiada yang menarik.Bagi yang berminat untuk membeli belah bolehlah singgah di Orchard . Di sini kami hanya lepak-lepak, makan aiskrim  dan bergambar sahaja.




Singapura
Kandahar Street

Prada

Louis Vuitton

@China Town
Route MRT : Orchad station ke Dobby Ghout (tukar amik NSE) -> China Town

Untuk beli cenderamata, boleh beli di China Old Town. Bermacam-macam barang dijual . T-shirt pun ada.Di sini harganya lebih murah berbanding di Kg Bugis.

Antara barangan yang dijual

China Old Town

China Old Town


@Marina Bay
MRT : Orchad station ke Outram Park(tukar amik NSE) -> Raffles Place

Sebelum pulang, jangan lupa menikmati keindahan malam di Marina Bay . Pertunjukan laser, bunga api dan cahaya di waktu malam pasti akan memukau anda. Berehat di sini memang merilekskan minda . Rasa macam tak nak balik jer.








Dah puas melepak di sini, kami pun bertolak ke check point untuk pulang ke Malaysia. Macam biasa kami menaiki MRT terus ke Jurong East Station dan seterusnya menaiki bas untuk ke check point. Waaa..dah habis rupanya percutian aku di Singapura. Walaupun singkat, tapi memang best. Insya Allah kalau ada rezeki, mungkin akan datang lagi. Kali ni mungkin akan melawat tempat-tempat yang belum dikunjungi. Oh ya bagi yang merancang mcm kami, jangan risau, guna sahaja MRT. Yang penting anda tahu lokasi mana yang ingin pergi. Kalau was-was, rajin-rajinlah bertanya,bagi yg tak fasih English, bolehlah cari orang Melayu.

Map MRT

Hari Keempat:
Bertolak pulang ke Pulau Pinang dengan menaiki penerbangan Air Asia.
Kos percutian kali ini ialah sebanyak RM700.00 tidak termasuk tiket kapal terbang

Deodorant? Breast Cancer?


:: Paraben Awareness ::
Paraben In Deodorant Increase The Risk Of Breast Canser
Seperti yang kita sedia maklum
Dewasa ini banyak pengguna BIJAK memilih untuk lebih  berjaga2 dalam soal pemilihan produk
Sebelum membeli, pengguna2 BIJAK ini sering membuat semakan bahan yang digunakan
Tahukah anda kebanyakan bahan2 penjagaan diri di luar sana yang menggunakan paraben??
Periksa label barangan penjagaan diri anda
Sekiranya didlm kandungan bahan ada terkandung perkataan paraben, makanya produk adalah tidak sesuai digunakan untuk jangka masa yang lama (long term risk)
Sekarang saya tanya anda!!
Sudah berapa lama anda menggunakan produk2 tersebut?
Sejak mungkin sekolah menengah sehingga sekarang, dah berapa tahun?
Dan sedarkah anda sudah lama & banyak paraben yang anda gunakan selama ini?
Mungkin anda tak perasan barangkali
Walaupon kuantiti paraben yg digunakan tidaklah terlalu tinggi di dalam produk tp
" SIKIT2 LAMA2 JADI BUKIT "
Long term effectnya masa tua nant sangatlah DITAKUTI
Canser pembunuh #1 di Malaysia
Jangan menjadi salah seorang yang membiarkan dengan RELA diri mereka terdedah risiko mendapat kanser
Kanser payudara bukan hanya pada wanita, lelaki juga perlu berhati2
Ingin kekal SEGAR, WANGI DAN YAKIN tanpa paraben??
Bertukarlah kepada produk2 semulajadi bebas bahan kimia
Jadilah PENGGUNA BIJAK
Deodorant --》Celebrity Lass
Initiatif alaf baru bagi kekalkan badan tanpa bau
Rumusan semulajadi RAHSIA sudah ditemui yang membantu badan kekal segar, yakin dan wangi.
100% semulajadi tanpa bahan kimia & risau risiko sakit berbahaya
PERABEN FREE
:: Celebrity Lass ::
X deodorant
X perfume
Menghilangkan bau badan & melindungi diri dari bau badan sepanjang hari
Sehari hanya pakai sekali
Dan badan bebas bau sepanjang hari
========
Berkesan semudah 3 langkah
========
PICIT
GOSOK
BILAS
Sebotol 50ml tahan sehingga 90 hari
》Jimat dan tahan lama
》Harga Promosi
》Jimat RM10
Free postage & Free Gift utk 10 orang pertama sahaja
Berminat sila hubungi
sharimah
whatsapp / sms/pm : 0192668244

Produk Hilang Bau Badan

Produk Hilang Bau Badan 1st In Malaysia
--Celebrity lass--
✘ BUKAN deodorant
✘ BUKAN minyak wangi

5 KELEBIHAN Produk
----
►Badan akan kekal COOL & FRESH walaupun 24 jam TAK mandi
►Tidak ada rasa melekit di Ketiak
► Lebih Yakin berhadapan dengan kawan.
► Lebih JIMAT
► Tiada Lagi masalah baju di ketiak Kekuningan

whatsapp 0192668244
InshaAllah dibantu selagi mampu

Alamak Jumaat

Teks  dan Gambar: Team Celeberitylass Master

Setiap kali jumaat , Adam akan susah hati.
Bukan Adam tak suka solat jumaat, tapi Adam susah hati bila solat jemaah ramai ramai ni.
Setengah hari bekerja berpeluh tak la sangat.Tapi ketiak berbau.
Malu rasanya dan rasa berdosa bila orang sebelah tak selesa tengah solat kena tahan bau.
Tapi sejak Isteri Adam hadiahkan CL , Adam tak risau dah bila nak solat jumaat.
apa benda CL ni?
Cl penghilang bau badan .
sepantas 3 saat.
semudah 3langkah.
picit-> gosok->bilas
Pesanan Adam pada kaum isteri.
hadiahkan CL kepada suami .
tak perlu tunggu hari jadi.
Order sekarang di no tel 0192668244 & surprisekan suami
sekarang tau
Bau Badan
!

eBook : Panduan Berpantang Secara Tradisional

Diet Selepas bersalin
RM30.00
Buku ini terbahagi kepada 11 bab seperti berikut :

#Bab 1 - Tujuan Rawatan Pantang
#Bab 2 - Persediaan Bersalin
#Bab 3 - Persediaan Berpantang
#Bab 4 - Rawatan Berpantang
#Bab 5 - Rawatan Tradisional
#Bab 6 - Rawatan Moden
#Bab 7 - Rawatan Kaedah Islam
#Bab 8 - Cabaran Langsing
#Bab 9 - Diet Sihat Kekal Langsing
#Bab 10 - Panduan Langsing dan Sihat
#Bab 11 - Motivasi Selepas Bersalin

Untuk tempahan : sms/whatsapp: 0192668244





Wowwww Abg Sado lah!!!

Teks dan Gambar : Team CL Master Odourless

Bahasa budak2 zaman sekarang
Mak budak ni manalah tau apa dia abg sado abg sado ni!
Dirisik2 rupa2nya abg sado ni lelaki gagah perkasa.. kihkihkih
Lelaki kaki gym
badan nak sasa, muka macho ala bodyguard, body nak six pack
Selalunya abang sado ni suka sangat spend masa kat gym
Macam tempat wajib setiap harilah boleh dikatakan
Kalau tak p gym sehari tak sah
Mesti nk kena dating jgk dengan alat2 men"sado"kan diri tu setiap hari kan
Takpa2..... bagusla bersenam, bersenam tu menyihatkan badan. Bersenam juga mengaktifkan badan
Badan sihat otak pon cergas!
Seronok isteri/bakal isteri tu dapat suami sasa yaaaa..
Abg sado ni mmg menjaga sangat penampilan diri tapi jaga2 ya abg sado jangan suka mengayat wanita
Bersenam ni selalu dikaitkan dengan berpeluh kan?
Betul tak? Selalu bersenam mestilah berpeluh kan
Berpeluh tu bagusla. Tandanya sistem perkumuhan anda tu sihat. Hehehe
Tapi ada masalah jugak bila berpeluh
Peluh ni menyegarkan badan tapi bila peluh mula kering, selalunya akan berbau
Bila badan mula berbau, konfiden pon mula kurang kan
Nak dok dekat orang pon takmau.
Apatah lagi nak bersosial lepas tu
Nak2 pulak yang naik kenderaan awam
Atau mungkin tumpang keta kawam
Bagi yang belom berlahwin tu
Mau ka situasi ni!
Wowwwww machonya, mai2 lalu dekat. (Cakap dalam hati)
" Muka ja macho, badan busuk mmg tak jadi "
Selalu direject sebab bau badan sendiri..
Ini adalah FAKTA!
Lelaki lebih kuat berpeluh berbanding wanita. Abang sado juga walaupon gagah lerkasa tapi tak terlepas dari masalah ini ya
Jangan risau lagi ya abg sado,
Masalah anda sudah ada penyelesaiannya
Celebrity Lass diformulasi dengan 100 % bahan semulajadi
Berkesan semudah 3 langkah
Picit

Gosok

Bilas
Badan dilindungi dari bau kurang menyenangkan selama 24jam
Saya nak minta tolong.
Tolong janganbeli sebab takot nant awek2 mengorat xcukup tanah nak lari 
Tapi kalau nak jugak bebas bau badan yakin sepanjang zaman kenala cuba dulu baru tahu
Kalau nak tawaran super saver sila SMS 《 CL 99 》ke 0192668244/ watsapp

Bau Badan


Pulau Aman

Teks: Sharimah Binti Yahya
Gambar : Koleksi Peribadi


Pulau Aman
Restoren Terapung, Pulau Aman

Pada 22 Oktober 2011 (Sabtu) bersama group hospital iaitu Jimi, Yafee, Irwan , Mizul, fathiyah dan Afifah telah membuat pengembaraan ke Pulau Aman.

Pulau Aman merupakan sebuah pulau yang terletak di Pulau Pinang. Ia terletak diantara Pulau Pinang (George Town) dan Batu Kawan.

Kronologi perjalanan :

8.00 pagi : Bertolak dari Sungai Petani.
9.30 pagi : Tiba di Jeti Batu Kawan (Tol Juru-> Batu Kawan : RM1.10).
Kami sempat juga bersarapan di Jeti. Boleh tahan rasa nasi lemak di situ. Selesai sarapan, baru kami bertolak ke Pulau Aman. Pada hari Sabtu dan Ahad, bot sentiasa ada.  Perjalanannya mengambil masa lebih kurang 10 minit. Hari biasa adalah mengikut jadual. Tambang bot adalah RM6.00 (pergi dan balik).

Pulau Aman
Anak Panah


Pulau Aman
Peta Pulau Aman



Di Pulau Aman, tak ada banyak aktiviti kami buat. Cuma sekadar berpusing -pusing sambil mencari laluan trek untuk jungle trekking. Untuk melawati pulau ini, hanya pelu jalan kaki sahaja kerana kawasannya tidaklah luas. Pulau ini sesuai untuk bagi sesiapa yang ingin merehatkan minda dan juga untuk memancing.

Pulau Aman


Pulau Aman

Pulau Aman
Antara hasil kutipan


Mee Udang antara yang terkenal di Restoren Terapung di pulau tesebut. Restoren ini terletak di jeti. 

Memandangkan orang ramai makan tengahari di restoren tersebut, kami mengambil keputusan untuk pulang dan makan di Juru. Pengembaraan kami ke Pulau Aman tamat dalam pukul 2.30 petang.


Pulau Aman


Pulau Aman



Ulasan kelas asas blog dan fanpage ABDR - Siti Zawiyah Rahmat




Assalamualaikum,
Teks: Siti Zawiyah Rahmat
Gambar : Google

Alhamdulillah akhirnya saya berjaya menyelesaikan semua tugasan yang diberikan oleh guru online saya, Puan Anys Idayu Zakaria.  Ini adalah tugasan terakhir iaitu membuat ulasan mengenai kelas asas blog dan fanpage Akademi Bekerja Di Rumah (ABDR).

Pada awalnya, saya tidak pernah merancang untuk mempunyai blog. Saya selesa menjadi pembaca blog untuk mencari maklumat dan juga idea resepi masakan.  Memandangkan saya seorang yang tidak pandai mengarang dan menulis, niat berblog tidak pernah ada dalam kotak fikiran saya.  Apatah lagi tulisan saya akan dibaca oleh sesiapa sahaja, perasaan tidak yakin dan segan bercambah dalam fikiran.

Namun, setiap yang berlaku adalah perancangan yang rapi daripada Dia. Saya mula berjinak-jinak dengan blog apabila saya mula menjadi ahli kepada syarikat nutrisi yang terkenal iaitu Shaklee. Dari situ, saya mula berblog lantaran sokongan daripada upline saya.

Kata  upline saya, Puan Nurul Huda Mohd Najmi, jika ingin menambah pendapatan, saya mesti mempunyai blog sebagai medium yang efektif.  Ini kerana sasaran pelanggan lebih besar jika mempunyai blog. Sudah menjadi trend sekarang, ramai orang suka melayari internet. Mereka akan mencari apa-apa maklumat yang dikehendaki di internet kerana cara itu lebih mudah, cepat dan selesa.

Saya menyertai kelas asas blog dan fanpage untuk mempelajari cara memulakan blog.  Dalam ABDR masa untuk kelas tutorial adalah sangat fleksibel. Saya boleh belajar dan ulangkaji pelajaran pada bila-bila masa mengikut kehendak saya. Nota yang diberikan adalah jelas dan mudah untuk difahami.

Tugasan 44 entry penulisan di mana saya dikehendaki menulis sebanyak 44 entry, iaitu sehari sebanyak satu entry atau lebih. Tujuannya supaya pelajar dapat menulis secara konsisten, iaitu ciri-ciri yang mesti ada pada penulis blog untuk menarik minat pembaca dan menaikkan jumlah lawatan ke blog. Tugasan ini amat berkesan kerana ia membantu membina keyakinan diri dan mengasah bakat menulis. Saya juga diajar cara menulis dengan betul dan santai agar penulisan mesra pembaca bagi mengelakkan penulisan yang syok sendiri yang tiada isi dan manfaat.

Saya bersyukur kerana diberi kesempatan mempelajari ilmu ini daripada guru saya. Di kesempatan ini saya berharap lebih ramai peserta yang akan menyertai ABDR kerana ianya bagus sebagai ilmu asas berblog.


****************************************************************************
Alhamdulillah, pendaftaran kelas dibuka setiap hari. Bagi yang mahu belajar membina blog, boleh sertai kami di akademi bekerja di rumah. Hubungi saya untuk pendaftaran ya

Email : sharimah.yahya@gmail.com

sms /wtsapp : 0192668244

Pengalaman itu PENGAJARAN

Alkisahnya petang semalam..
.
Hon-3x..
.
"Naim , tu macam bunyi hon pos laju.
.
Tolong ambil barang kcik jap, boleh?
.
Naim angguk dan pergi ke van pos laju yang ada di hadapan rumah.
.
Saya terfikir.. siapa yang pos barang ye?
.
Ada yang bagi hadiah kat aku ke?
.
Hari jadi aku dah lepas..
.
Takkanlah CELEBRITI LASS yang Mar pos dah sampai..
.
Dia baru pos pagi tadi tengahari ni dah sampai..
.
Tak logik je..
.
"Lambatnya Naim ni..
.
Tak sabar dh sape yang bagi hadiah kat aku ni, apa bende ada dalam tu..
.
Tiba-tiba Naim muncul depan aku sambil unjukkan 2 bungkus plastik prabayar padaku...
.
Ku ambil dengan senyuman yang paaaling manis!
.
Aduhai.. sape la yang baik hati ni bagi hadiah, 2 pulak tu..
.
Ada peminat dalam diam ke aku nih.. perasan jap 😎
.
Lama2 pegang,tengok nama...
.
"Aik? Kenape macam barang yang aku pos semalam pada customer?
.
Adush! Memang sah ni barang yang aku pos semalam..
.
Hairan la, silap alamat ke?
.
Akhirnya tilik punya tilik.. cek punya cek..
.
Hohohoho......
.
Nak nangis pun ada..
.
Nak gelak sampai pecah perut pun ada...
.
Uwaaaaaa
.
Hahaha
.
Apa yang telah aku buat ni?
Kihkihkih..
.
Nak tau tak kawan2? Hehe..
Malunya nak habaq kat korang..
.
Rupa-2nya saya silap tulis nama pengirim dan penerima.. hukhuk..
.
Untuk pengirim, nama customer.
Untuk penerima, nama saya... hihi.. kenape la jadi camtu.. 😅😅😅
.
Satu je yang saya rasa. Kesal..
Kesal sangat sebab customer dapat barang lambat disebabkan kecuaian saya.
.
Tapi saya pasti setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya.
.
Maka dari situ saya cari apakah hikmah di sebalik ini semua.
Sekarang ni apa yang saya nampak ialah buat sesuatu perlu betul-2 fokus!
.
Dan juga kerana kesilapan ini in syaa Allah saya takkan ulangi lagi kesilapan yang sama.. Amin..
.
Pengalaman ini mengajar saya..
.
Tak percaya?
.
mai order satu set CL.
no saya 0192668244 (SMS/Whatsapp)

pasti akan sampai depan rumah anda

Bau Badan

Tips Mendaki Gunung

Teks : Sharimah Binti Yahya
Gambar : Google 





Tips ini sesuai untuk pendakian bagi sehari sahaja.

Sediakan bekalan minuman yang cukup , disyorkan 500ml air isotonik dan 1.5 liter air kosong .

Bawa makanan yang boleh memberi tenaga seperti pisang, coklat dan biskut ( disyorkan biskut Tiger).

Peralatan kecemasan seperti minyak angin & bandage.

Membuat latihan dahulu sebelum membuat pendakian.

Gajet disimpan dalam bekas kalis air.

Disyorkan aktiviti pendakian bermula pada awal pagi. Melakukan senaman ringan sebelum membuat aktiviti pendakian.

Mengambil sarapan pagi , cukup sekadar alas perut sahaja.

Daftar atau maklum kepada renjer hutan.

Maklumkan kepada ahli keluarga atau kenalan rapat jangkamasa pendakian.

Hormati alam sekitar. Jaga tingkah laku dan bahasa.

Jangan lupa bawa sekali Celeberity Lass Master Odourless untuk keselesaan sepanjang pendakian.







CELEBRITY LASS MASTER ODOURLESS

Teks : Sharimah Yahya

Bau Badan


Fungsi Celebrtity Lass Master Odourless

CELEBRITY LASS MASTER ODOURLESS merupakan suatu bahan cecair yang meneutralkan bau badan anda dengan cepat dan selamat


CELEBRITY LASS MASTER ODOURLESS bukanlah deodorant apatah lagi minyak wangi kerana ianya sendiri bersifat bebas bau


Penggunaan CELEBRITY LASS MASTER ODOURLESS hanya sekali sehari sahaja cukup unik apatah lagi dengan kesan penggunaanya.


CELEBRITY LASS MASTER ODOURLESS bersifat anti septic dan juga meneutralkan air kotor yang melekat pada badan.



Kulit dibahagian pelipat akan kelihatan lebih cerah dengan pemakaian secara konsisten  CELEBRITY LASS MASTER ODOURLESS.


CELEBRITY LASS MASTER ODOURLESS terbukti mampu mengekalkan badan bebas bau selama 24 jam. 1 botol 50ML tahan untuk 90 hari sehari sekali sahaja.


Info lanjut : 0192668244/
facebook : Sharimah binti Yahya

Celebritylass Master Oudourless




Ini ada BARANG BAIK untuk dikongsi kepada semua. Rasa bersalah kalau tak share BARANG BAIK ni.
Untuk buktikan BARANG ni memang BAIK cuba baca dalam gambar ni.Jika tidak percaya, saya tidak kisah.

Kalau nak buktikan BARANG ni BAIK perlu WAJIB cuba sendiri .

Orang kata, belum cuba belum tahu?  Dah cuba baru tau betapa BAIKnya BARANG ni

Nak try mudah ja cuma . PM < CL 99 > jarak < NAMA < jarak > LOKASI < jarak > UMUR ke  0192668244 (sms/whatsapp).

Gunung Jerai

Teks : Sharimah Binti Yahya
Gambar : Koleksi Peribadi

Ekspedisi turun dari Gunung Jerai sebenarnya telah dicoretkan dalam blog sebelum ini . Disebabkan keputusan untuk menutup blog tersebut, semua entri yang berkaitan akan dipindahkan ke blog ini.
Pada 18 Mei 2011, ekspedisi turun dari Gunung Jerai telah berjaya. Alhamdulillah, cuaca agak baik sepanjang turun dari puncak Gunung Jerai. Perjalanan kami bermula dari Tangga Kenari . Dari situ, kami menaiki van hingga ke puncak Gunung Jerai


Puncak Gunung


Lebih kurang jam 10.15 pagi,  kami mula turun dari puncak Gunung Jerai. Lokasi yang pertama kami singgah ialah Lubuk Naga. Agak berbahaya juga untuk kami sampai ke sana kerana jalannya berbatu. Terpaksa berhati-hati kalau tidak jatuh. Di situ, kami cuma lepak-lepak, ambil gambar dan makan. Air kat situ memang best, sejuk. Waktu ni lah, tetiba aku rasa perut aku masuk angin, dalam hati berdoa semoga aku dapat meneruskan perjuangan. Disebabkan keadaan aku yang kurang selesa, perjalanan terpaksa dihentikan sekejap. Hampir 45 minit berada di Lubuk Naga, kami meneruskan misi.



Lubuk Naga

Sepanjang perjalanan, kami dapat menikmati pelbagai pemandangan dan  pokok-pokok yang tumbuh didalamnya. Bila berada di dalam hutan, haiwan yang paling aktif pada suhu yang lembap adalah pacat. Ramailah yang kena gigit termasuklah aku. Sebelum ekspedisi, kaki tuh kaki tuh dah disembur dengan serai wangi, tapi pacat gunung jerai, imunisasi dia kuat siki, kena jugaklah dengan dua ekor.

Selain digigit pacat, kasut Yafee dan Hj. Yusri telah terkoyak tapak. Terpaksalah diikat dengan tali rapia. Setelah menempuhi pelbagai cabaran dan dugaan, akhirnya berjayalah juga kami tiba di  'R&R' Gunung Jerai pada jam  1.40 petang.  Di situ, kami lepak-lepak, rehat dan makan makanan ringan yang dibawa.


Gunung Jerai

Perjalanan terakhir adalah menyusuri Tangga Kenari atau orang kampung panggil Tangga Seribu. Aku pun tak tahulah berapa banyak bilangan anak tangga (mungkin seribu berdasarkan nama yang dipanggil) tapi itulah yang paling  memenatkan. Selain curam, anak tangga tersebut juga amat rapat.  Lebih penat dan seksa dari laluan trek dalam gunung. Tepat jam 3.00 petang, kami Berjaya berada di kaki gunung.  Sebaik sahaja sampai di bawah, hujan pun turun dengan lebatnya  menandakan ekspedisi ini telah tamat.

Ekspedisi ini disertai oleh Jimmy, Tuan Hj. Yusri, Epul, Yafee, aku, Mizul dan dua orang kawan Jimmy.