Tahukah anda bahawa untuk meyelesaikan masalah rambut , tidak memerlukan perbelanjaan beribu-ribu. Langkah paling jimat ialah menggunakan Tonik Bayam Nurul Gold (atau nama lama ialah serum rambut vegeoil)

Tonik ni diperbuat daripada bahan-bahan yang berasaskan natural. Klik di sini untuk melihat kandungannya --> http://sharimahyahya.blogspot.my/2016/10/serum-rambut-nurul-gold-vegeoil.html

Tiada bahan kimia. Malah harganya MURAH, CEPAT dan SELAMAT.


Lihat saja testimoni berjaya pengguna Tonik Bayam kami. Menakjubkan kan?


Alhamdulillah, kami dah bantu 30,000 rakyat Malaysia dgn masalah rambut mereka.

.
Diperbuat 100% drpd bahan organik.

Jika anda mengalami masalah seperti di bawah , ternyata anda memerlukannya.

✔️ Rambut Gugur
✔️ Beruban
✔️ Rambut Bercabang
✔️ Botak
✔️ Kulit Kepala Berminyak
✔️ Kelumumur
✔️ Kulit Kepala Kering
✔️ Kepala Berbau
.

 














*********************************************************
Anda sayang rambut anda? Mahu Bebas Kelemumur? Rambut Luruh? Rambut Gatal? Kusut? Jom Tukar ke Produk Organik. Bebas Bahan Kimia Berbahaya. Shampoo Santan dan Serum Tonik Bayam adalah terbaik.
Page FB : Shampoo Santan ->>Klik Sini  atau
Page FB :Tonik Rambut Bayam Nurul Gold Utara
Pendaftaran Agent/ Dropship Shampoo Santan & Tonik Rambut Bayam dibuka.
Hubungi 0192668244.
**********************************************************


Read More




Ramai  yang berpendapat bahawa kuning telur boleh mencegah keguguran rambut walaupun masih lagi  tidak terbukti secara saintifik.

Ia juga boleh membantu menghilangkan uban, merawat kelemumur, dan melembapkan rambut anda. 
.
Caranya mudah sahaja. Cuma sapukan kuning telur dan urut atas kulit kepala dan tinggalkan semalaman.
.
Syampu pada keesokkan pagi dengan syampu bebas sulfat yang lembut. Cik Shima syorkan menggunakan shampoo santan lah. Memang tak ragu dah.
.
Orang biasanya bersetuju melihat hasil lebih ketara apabila mereka menggunakan kuning telur 2-3 kali seminggu selama sekurang-kurangnya 12 minggu.
.
Tak salah kita mencuba kan?


*********************************************************
Anda sayang rambut anda? Mahu Bebas Kelemumur? Rambut Luruh? Rambut Gatal? Kusut? Jom Tukar ke Produk Organik. Bebas Bahan Kimia Berbahaya. Shampoo Santan dan Serum Tonik Bayam adalah terbaik.
Page FB : Shampoo Santan ->>Klik Sini  atau
Page FB :Tonik Rambut Bayam Nurul Gold Utara
Pendaftaran Agent/ Dropship Shampoo Santan & Tonik Rambut Bayam dibuka.
Hubungi 0192668244.
**********************************************************
Read More


Sabah Tea

Dah amik gambar bagai kat Sabah Tea ni, kami pun turun untuk bertolak balik ke Kundasang. Tetiba kami sampai satu tempat ni, cantik pulak pemandangan di tepi jalan. Berhenti kereta dan terus amik gambar. Masa ni Cik Shima masih lagi unhappy, dok fikir kat mana nak cari cable. Maklumlah area Kundasang ni kedai susah sikit. Kalau ada pun tutup awal.








Makan malam , kami decide nak makan KCF. Itu sahaja pilihan yang ada. Kat Ranau dan Kundasang ni, memang banyak KFC. Nak makan kat kedai, risau pulak tutup awal .Dah tapau ayam KFC, kami pun bergerak. Entah macam mana, on the way balik tu, kami tertarik dengan gerai-gerai sayur ni. Berenti singgah. Mak aii fresh gila . Dah la fresh, murah pulak. Uish, kalau tak pikiaq naik kapal terbang, memang borong sayurlah citernya.

Kami call Bensin, tanya ada tempat untuk masak ada atau tak. Katanya ada, apalagi belilah juga, habuan untuk rasa. Misi seterusnya, mencari cable. On the way, ternampak mini market. Kami singgah . Alhamdulillah, kat mini market tu ada jual cable phone. Rasa macam mahal sikit, tapi dah terdesak, belilah juga.  Mahal pun mahal lah. sambil yang lain shopping perencah untuk sayur.




Sampai di Bensin, dapat kunci, terus check in. Bilik kat Bensin ni letak ditepi cerun. Ada bilik  di atas dan ada di bawah. Jadi bilik kami di bawah, jadi mau tak mau kena turunlah tangga. Junam lah juga. Sampai ja kat ruang masak, kami letak ,makanan dan  terus masuk bilik. Tukang masak kami sapa lagi kalau tak chef Zul lah kan, Sementara tu Cik Shima mandi dulu. Lagi sekali, air panas tak panas. jadi kena mandi air sejuk jugalah. Dah selesai semua, Cik Shima kuar , sayur dah sampai. Malam tu, sayur yang laku dari ayam KFC tu. Nasib baik Cik Shima beli yang 1 set ada ayam seketul ja,



Jangan risau, dah ditampal notis dah, makanan tidak halal tidak benar digunakan.


Pemndangan dari atas. Tak nampak apa pun.



Tunggu ya, entri seterusnya Day 4.


*********************************************************
Anda sayang rambut anda? Mahu Bebas Kelemumur? Rambut Luruh? Rambut Gatal? Kusut? Jom Tukar ke Produk Organik. Bebas Bahan Kimia Berbahaya. Shampoo Santan dan Serum Tonik Bayam adalah terbaik.
Page FB : Shampoo Santan ->>Klik Sini  atau
Page FB :Tonik Rambut Bayam Nurul Gold Utara
Pendaftaran Agent/ Dropship Shampoo Santan & Tonik Rambut Bayam dibuka.
Hubungi 0192668244.
**********************************************************
 


Read More

Tahukah Anda Bahawa Vitamin Juga Baik Untuk Rambut Anda?

Oleh itu, tambahlah beberapa miligram vitamin-vitamin ini dalam makanan harian anda:

Vitamin A: 

Vitamin A adalah antioksidan, yang menggalakkan pengeluaran sebum yang sihat dalam kulit kepala. Keledek adalah salah satu sayuran kaya. Vitamin A yang menggalakkan kulit kepala yang sihat tetapi menggalakkan pertumbuhan rambut.

Omega-3: 

Ambil asid lemak Omega-3. Makanan kaya Omega-3 adalah ikan berlemak, kuning telur, telur ikan (kaviar) dan susu.
.

Vitamin E: 

Vitamin ini merangsang peredaran, dan peredaran darah yang baik di kulit kepala adalah penting untuk memastikan folikel rambut anda produktif.
.

Vitamin B: 

Vitamin B membantu badan anda menghasilkan melanin, yang memberikan warna rambut yang sihat dan merangsang peredaran darah. Asid Pantothenic (B5 vitamin) juga bertanggungjawab untuk pertumbuhan rambut yang betul kerana ia memainkan peranan dalam pembahagian sel dalam folikel rambut. 
.

Vitamin D: 

Vitamin D adalah pro-hormon yang badan anda biasanya ambil melalui pendedahan cahaya matahari. Satu kepekatan vitamin D2 yang rendah telah dikaitkan dengan keguguran rambut, terutamanya untuk wanita berusia 18-45 tahun.
.


Sumber Gambar : Carian Google



*********************************************************
Anda sayang rambut anda? Mahu Bebas Kelemumur? Rambut Luruh? Rambut Gatal? Kusut? Jom Tukar ke Produk Organik. Bebas Bahan Kimia Berbahaya. Shampoo Santan dan Serum Tonik Bayam adalah terbaik.
Page FB : Shampoo Santan ->>Klik Sini  atau
Page FB :Tonik Rambut Bayam Nurul Gold Utara
Pendaftaran Agent/ Dropship Shampoo Santan & Tonik Rambut Bayam dibuka.
Hubungi 0192668244.
**********************************************************



Read More
TAHUKAH ANDA?



Senaman yang kerap setiap pagi selama kira-kira 45 minit sangat berguna untuk mencegah botak. Jika anda melakukan senaman secara teratur, ia akan membantu meningkatkan aliran darah anda ke rambut dan menyihatkan kulit kepala lalu menggalakkan pertumbuhan akar rambut, lalu membantu mencegah botak.
.
.
Meditasi juga adalah salah satu latihan yang baik untuk anda. Anda boleh menghabiskan 30 minit sehari untuk meditasi. Ia boleh mengurangkan tekanan, salah satu sebab utama menyebabkan keguguran rambut.
.
.
Di samping itu, anda juga harus melakukan senaman urutan kulit kepala anda selama kira-kira 10 minit sehari untuk merangsang aliran darah anda ke rambut dan mencegah botak.





*********************************************************
Jom Celik Emas ->> Klik Sini.
Anda sayang rambut anda? Mahu Bebas Kelemumur? Rambut Luruh? Rambut Gatal? Kusut? Jom Tukar ke Produk Organik. Bebas Bahan Kimia Berbahaya. Shampoo Santan dan Serum Tonik Bayam adalah terbaik. Hubungi 0192668244.
Shampoo Santan ->>Klik Sini
Pendaftaran Agent/ Dropship Shampoo Santan & Nurul Gold dibuka.
**********************************************************
Read More
04 Februari 2018 (Ahad)

DESA DAIRY FARM.


Dah settle urusan check out di Kundasang Inn, kami terus ke Desa Dairy Farm. Dah ala-ala New Zealand dah kat sini. Cuma , masa kami sampai, pemandangan gunung Kinabalu, agak berawan sikit. Memang best sini. Apa aktiviti yang boleh dibuat di sini, makan asikrim@yogurt, bagi lembu makan Kena bayar tak silap RM3 seorang. Tapi Cik Shima tak bagi makan sebab badan tak berapa sihat.

















MAKAN DURIAN PULOK


Dah puas berada di Diary Farm, kami bergerak pula ke Ranau. Sepanjang perjalanan, banyak sungguh buah durian. Dek dah tak tahan, at last kami berhenti juga di sebuah pondok durian tepi jalan, Murah gila durian kat sini. Makan untuk 4 orang , baru RM35.00 . Sekilo lebih kurang dalam RM8.00. Menurut pak cik yang jual, katanya kalau nak makan durian ranau, datang dalam bulan Mac. Kadang-kadang boleh dapat RM2 atau RM3/ sekilo. Murah Gila.







Cik Shima tengok jerlah. Ikutkan hati nak telan juga, tapi tak berani. Kalau dah start makan bukan seulas, tapi berulas-ulas jadinya.


FISH SPA/  FISH MASSAGE  DI TAGAL KAMPUNG LUANTI, RANAU

Cik Shima cadang jika datang ke Ranau. masukkan dalam itenary.  Best sambil massage kaki, sambil menikmati alam sekeliling. Time kami sampai, orang tak ramai lagi. So, dah bayar , akan diberi no. giliran. Jadi tunggu ja diaorang panggil. Setiap grup akan diberi masa hanya 15 minit sahaja.  Kalau nak tambah, kena bayar lagi sekali. Bayaran untuk masuk adalah seperti berikut :

Dewasa : RM5.00 (warganegara)
Kanak -kanak : RM2.00
Makanan : RM1.00


Masa mula-mula nak serasi dengan ikan-ikan ni, memang geli sedikit. Tapi lama-lama dah okay. Kena slow. Ada sejenis ikan ni, dia memang suka gigit. Dia gigit kaki kita yang dia rasa ada daki. Hihihi, masa awal rasa sakit tapi lama-lama dah boleh tahan. Suka pulak. Kami tunggu juga nombor kami dipanggil. Bila masuk dalam tuh, apabila nombor kita dipanggil, maksudnya masa kita tamat. Jadi kena keluar. Tapi sampai ke sudah, nombor kami tidak dipanggil. Last-last kami keluar sendiri.











PORING HOT SPRING RANAU

Seterusnya kami ke poring hot spring, masa ni mood Cik Shima dah ke laut. USB cable untuk fon rosak. Terkeluar kepala. Adus , satu hal pulak nak kena mencari. Tak semena-mena nak kena menyusahkan kawan.  Nasib baik fon, masih ada lagi bateri. So, sampai sini Cik Shima dah tak ada mood nak ambil gambar dan nak bergambar. 

Gambar kolam pun tak amik, ha amik. Boleh ja google rupa poring hotspring ni. Bagi Cik Shima, sapa2 yang pernah pergi Kolam Air Panas di Baling, best lagi sanalah. Jadi, kalau tak masukkan dalam itenary pun okay. Terpulanglah, ada setengah  dah datang, katanya  alang-alang sampai, pergi jerlah  kan. Boleh cari info tambahan untuk tempat ni kat Mr. Google.

Masa kami sampai, orang tak lah ramai. Ada ja kolam kosong tapi Cik Shima tak masuk dalam kolam . Yang lain just rendam kaki ja. Baju memang kami tak bawa untuk salin. Malas dah nak tukar bagai.

Tiket : Dewasa : RM3 (warganegara)/ Kanak-Kanak : RM1.00 (Warganegara)







SABAH TEA


Masa awal tak plan nak pi sini pun. Tak ramai yang datang. Salah satu sebab, jalan dia tak berapa okay. Jalan nak ke sini tak lah sempit seperti Cameron Highlands, cuma masalahnya, berbatu-batu. Itu sahaja, Kalau sayang kereta, jawab dia memang tak naik lah.  Cantik pemandangan di sini. Kami tak minum pun, just amik gambar sahaja. Kalau nak minum  ada restoren kat sini. Kalau ada masa, bolehlah lepak-lepak santai.















Tak habis lagi tau entry Sabah ni. Tengah kumpul mood nak sambung..sabar ya.


*********************************************************
Jom Celik Emas ->> Klik Sini.
Anda sayang rambut anda? Mahu Bebas Kelemumur? Rambut Luruh? Rambut Gatal? Kusut? Jom Tukar ke Produk Organik. Bebas Bahan Kimia Berbahaya. Shampoo Santan dan Serum Tonik Bayam adalah terbaik. Hubungi 0192668244.
Shampoo Santan ->>Klik Sini
Pendaftaran Agent/ Dropship Shampoo Santan & Nurul Gold dibuka.
**********************************************************
Read More


Tahukah anda terdapat 3 Jenis Toksik Biasa Dalam Shampoo, iaitu :-

Sodium Laureth Sulfate (SLS/SLES)
Paraben
Synthetic Fragrance

3 bahan yang biasa ada dalam shampoo yang selalu kita gunakan terutamanya yangterdapat  di pasaraya dan dijual dengan harga murah. Kenapa ianya digunakan secara meluas?
Ini adalah  kerana bahan ni semua sangat kos efektif (murah & mudah didapati). Sebab tu shampoo komersial boleh dijual dengan harga yang murah. Apakah sebenarnya bahan tersebut.

Sodium Laureth Sulfate
-----------------------------
đź’ˇSLS/ SLES biasa digunakan sebagai ejen pembersih industri dan menghasilkan lebih banyak buih namun bersifat lebih tajam dan tidak elok untuk kulit. SLS mudah menyerap ke dalam kulit dan ini menyebabkan iritasi terhadap kulit (dermatitis). Bukan itu sahaja, SLS juga merosakkan keratin (sejenis protein yang terkandung di dalam rambut) lalu menyebabkan rambut mudah rapuh, kering dan kusam.

Paraben
-----------
đź’ˇParaben adalah preservative (pengawet) yang paling kuat dan berkesan. Paraben boleh digunakan hampir semua jenis produk kosmetik kerana versailitinya dan keberkesannya serta kos efektif (murah). Namun, kajian pada tahun 2004 berkaitan tisu kanser barah payu dara menemui beberapa jenis paraben di dalamnya membuatkan orang mula mempersoalkan penggunaan paraben di dalam produk kosmetik.

Synthetic Fragrance
---------------------------
đź’ˇMenurut environmental working group (ewg) skin deep database, pewangi sintetik telah dikaitkan dengan alahan, dermatitis ,masalah pernafasan dan kemungkinan gangguan ke atas sistem pembiakan / kesuburan.

Nah.. sekarang anda dah tahu akan akibat penggunaan produk yang mengadungi semua bahan TOKSIK diatas. Jika kesannya bukan sekarang, akan datang siapa tahu bukan.


Jadi bagi mengatasi masalah ini, marilah kita tukar shampoo kepada shampoo yang diperbuat dari bahan yang fresh dan natural seperti shampoo santan. Anda tidak akan menyesal.


*********************************************************
Jom Celik Emas ->> Klik Sini.
Anda sayang rambut anda? Mahu Bebas Kelemumur? Rambut Luruh? Rambut Gatal? Kusut? Jom Tukar ke Produk Organik. Bebas Bahan Kimia Berbahaya. Shampoo Santan dan Serum Tonik Bayam adalah terbaik. Hubungi 0192668244.
Shampoo Santan ->>Klik Sini
Pendaftaran Agent/ Dropship Shampoo Santan & Nurul Gold dibuka.
**********************************************************


Read More

Contest terbuka untuk pelanggan MYHOMELAB (SHAMPOO SANTAN& WONDER HAIR OIL)


Syarat penyertaan

1) Tarikh penyertaan contest adalah bermula 17 Mac sehingga 23 April 2018
2) Setiap pelanggan boleh dapat 1, 2, 3 atau lebih tiket cabutan bertuah mengikut jumlah pembelian
Beli set combo “shampoo dan who” atau “beli 2 botol shampoo 300ml” untuk layak dapat 1 nama cabutan.
3) Cabutan akan dibuat pada 24 April 2018

•Hadiah cabutan
- Hadiah utama 2 beg tangan Guess/setaraf dgnnya untuk 2 pemenang
- Duit Rm50 untuk 3 pemenang.

Jadi semakin banyak anda restok, semakin banyak tiket, dan semakin cerah peluang untuk anda menang hadiah.


*********************************************************
Jom Celik Emas ->> Klik Sini.
Anda sayang rambut anda? Mahu Bebas Kelemumur? Rambut Luruh? Rambut Gatal? Kusut? Jom Tukar ke Produk Organik. Bebas Bahan Kimia Berbahaya. Shampoo Santan dan Serum Tonik Bayam adalah terbaik. Hubungi 0192668244.
Shampoo Santan ->>Klik Sini
Pendaftaran Agent/ Dropship Shampoo Santan & Nurul Gold dibuka.
**********************************************************




Read More
04 Februari 2018 (Ahad)

Bensin Homestay & Pekan Kundasang

Alhamdulillah, demam Cik Shima makin kebah. Dah kurang panas. Kami gerak lewat sikit. 
Sebelum keluar, kami minta izin dari owner homestay untuk  sidai baju di ampaian kosong. Di sini, ada ampaian, cuma tak pasti untuk tetamu atau persendirian.Tapi dah adat, minta izin dulu la kan.
First destinasi kami ke Bensin Homestay, nak tengok pemandangan Gunung Kinabalu dari sini. Shah kata cantik.


Cantik, tapi masa ni awan dah tutup




Ni nombor fon homestay



Setelah berbincang, kami buat keputusan untuk tukar penginapan. Kami call Bensin dan kebetulan untuk malam ni ada kosong. Jadi kami akan check out dari Kundasang In. Tapi sebelum tu, kami cari makan dulu di Pekan Kumdasang.  Pekan Kundasang ni pekan kecil.  Bolehlah kalau nak beli apa2 yang perlu. Semua kedai area sini tutup jam 6.00 petang.

Kebetulan ada pasar di pekan ni, macam pasar hari tu. Cik Shima hanya beli buah dan minta share dengan Atul nasi yang di balut dengan sejenis daun. Dalam tuh, ada nasi ja. Lauk boleh pilih  nak letak lauk apa. Tekak tak baper selera, jadi Cik Shima ikut ja apa yang atul pilih. Nasi pun nak makan sebab terpaksa makan.







Dah selesai membungkus , kami ke sebuah restoren kat situ, nak tumpang makan. Dah tumpang tu,  air kami order kat restoren tu lah kan. Adat menumpang . Selesai makan, Cik Shima ke mini market, nak cari panadol. Badan dah mula rasa panas . Lega, panadol ada di jual. Apalagi, terus beli &  telan 2 biji.

Dah selesai isi perut, kami ke Kundasang Inn untuk ambil baju yang disidai tadi dan  terus check out. Sepatutmya malam ni, kami menginap di sini tapi plan dah bertukar. Dan  destinasi seterusnya ialah Desa Dairy Cattle Farm, Kundasang

Sedikit Review tentang Kundasang Inn.

Okay untuk bermalam. Cik Shima tak pasti untuk bilik yang family. Tapi untuk 2 orang, tak ada masalah. Cuma masalah kat sini, air panas pada masa Cik Shima gi  memang tak berfungsi. Jadi, kenalah tahan mandi dengan air sejuk.



*********************************************************
Jom Celik Emas ->> Klik Sini.
Anda sayang rambut anda? Mahu Bebas Kelemumur? Rambut Luruh? Rambut Gatal? Kusut? Jom Tukar ke Produk Organik. Bebas Bahan Kimia Berbahaya. Shampoo Santan dan Serum Tonik Bayam adalah terbaik. Hubungi 0192668244.
Shampoo Santan ->>Klik Sini
Pendaftaran Agent/ Dropship Shampoo Santan & Nurul Gold dibuka.
**********************************************************
Read More
Next PostCatatan Terbaru Previous PostCatatan Lama Laman utama